Om oss

TVETAGÅRDENS VANDRARHEM NU

Jag heter Kaj Elmell
Jag tog över vandrarhemmet vid årsskiftet 2007/2008.

Vi på Tvetagården arbetar för att minska vår miljöbelastning så mycket det bara går.
Läs vår miljötanke här.

 

KAJTänk att få chansen att hoppa i livet, från allt tryggt och ordnat, till något eget som man aldrig tidigare provat på. Att driva eget, ett vandrarhem har alltid varit en dröm i mitt liv. Tvetagården har redan överträffat de flesta av mina förväntningar och jag ser verkligen fram emot att få utveckla den ännu mer för att ni som gäster verkligen skall trivas. BORKIJag är vandrarhemshunden och tillbringar min tid med gästerna om de har lust, ute på tomten eller springandes efter någon boll i området runt receptionen. Jag tar mig gärna ett dopp i den närbelägna sjön eller tar en lång skogpromenad efter de fantastiska och viltrika spåren här bredvid. Blir det någon skinka över efter frukosten så är den min.

SVIF, Sveriges Vandrarhem i Förening, bildades år 1991 och är en sammanslutning av fristående, självständiga vandrarhem i Sverige. Varje vandrarhem drivs enligt egna principer och samarbetet sker endast kring marknadsföring och bevakning av gemensamma angelägenheter. För dig som gäst innebär SVIF att alla gäster får samma låga pris oavsett medlemskort. Funderar du själv på att starta eller driva ett vandrarhem, kontakta SVIF nedan eller hör av dig till mig så berättar jag varför vi är medlemmar.

www.svif.se

 

TVETAGÅRDEN FÖRR

Tvetagården blev Södertäljes vandrarhem i början av 1970-talet, men byggdes 1920 som ett ålderdomshem i Tveta kommun. 150 meter från huset låg också skolan i Tveta som nu är fest- och möteslokaler och ägs av Södertälje Nykvarns Orientering och vi hjälper till med att hyra ut. Vår omgivningen är en gammal kulturbygd med Tveta kyrka från 1200-talet samt järnåldersgravar i närområdet. Tveta kyrka har till och med en runsten i taket av kyrkan. Dessutom ligger Ålöströms kvarn och Tvetabergs säteri från 1600-talet i närområdet.